Hoeveel kost een echtscheiding?

Hoeveel kost een scheiding bij een mediator? Kennismaken kost niets. Het is belangrijk om een 'klik' te hebben met de mediator.Tijdens de gratis kennismaking bespreken wij wat we voor jullie kunnen doen, wat jullie wensen zijn en worden de kosten voor de echtscheiding uitgelegd. We maken gebruik van een unieke en efficiënte methode met een actieve rol voor (ex) partners en hun eventuele kinderen.

In geval van mediation betalen jullie samen 1 mediator in plaats van ieder een eigen advocaat. De stukken worden ingediend bij de Rechtbank, dat is een schriftelijke procedure, je hoeft niet voor de rechter te verschijnen.

Hoeveel een scheiding kost hangt af van de hoogte van je inkomen.

  • Scheiden kan vanaf € 92,50 per persoon door middel van subsidie. Wist je dat 2/3e  van de stellen hiervoor in aanmerking komt? Alle kosten zoals convenant, ouderschapsplan, alimentatie, boedelscheiding, pensioen en advocaat- en rechtbankkosten zijn inbegrepen. Kijk hier naar voorbeelden Scheidingskosten.
  • Goed voorbereid het scheidingstraject ingaan scheelt aanzienlijk in kosten. We werken met een uurtarief van € 75,00 inclusief btw per persoon voor degenen die niet in aanmerking komen voor subsidie.
  • Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Check vooraf of de verzekeraar de kosten van een echtscheiding/mediation dekt.
  • Er worden geen reis- en/of kantoorkosten bij de cliënt in rekening gebracht.

Vast tarief of uurtarief?

Als kantoor willen wij maatwerk en kwaliteit leveren en ook bij onze scheidingsmethode past een uurtarief. Door een creatieve, transparante werkhouding en efficiënt te werken blijven de kosten beheersbaar waardoor jullie minder hoeven te betalen dan bij een vast tarief.

Op internet zien jullie aanbiedingen om te scheiden voor een zeer laag bedrag of zelfs "gratis." Veelal moeten jullie zelf het convenant opstellen en/of is er geen begeleiding. Een snelle, maar slechte financiële regeling of een convenant met vele losse eindjes nu, kan jullie later veel geld kosten, veel meer dan jullie nu besparen!

Afspraak

Maak vrijblijvend kennis met onze scheidingsmethode.