Relatie mediation

Relatie mediation is geschikt voor partners die inzicht willen krijgen in gedrag, patronen en emoties.

Je loopt al langer met de gedachten rond dat je wilt scheiden. Je bent niet happy in de relatie. Je praat alleen nog maar over de kinderen met je partner. Jullie groeien langzaam uit elkaar en hebben andere verwachtingen en tegenstrijdige gevoelens (frustratie, verliefdheid, boos of uitgeput zijn). Deze bronnen en gevoelens kunnen een voedingsbodem worden van grote relatieproblemen.

Inzicht in gedrag, patronen en emoties

Het doel van relatie mediation is om in een zeer korte tijd uit het negatieve communicatie patroon te stappen. Je krijgt inzicht in gedrag, patronen en emoties. Je ideaalbeeld wordt bijgesteld tot reeële verwachtingen met als doel om samen te kijken tot herstart van de relatie.

Het kan ook zijn dat nieuwe inzichten toch leiden tot een relatie breuk en een scheiding. Dan is het fijn dat je alles hebt geprobeerd om je relatie te redden en dat je relatie goed hebt kunnen afsluiten.

Relatie mediation versus relatie therapie

Wat is het verschil tussen relatie mediation en relatie therapie? Deze vraag wordt vaak gesteld. Het verkregen inzicht in gedrag, patronen en emoties kan door mediation zo helder zijn dat mensen zelf de oplossing hebben gevonden. Ook kan het voor mensen zo confronterend zijn dat zij daarnaast nog behoefte hebben aan een therapeut of psycholoog.

Meer weten?

Bel of mail voor een afspraak met familie mediator Irma Wonink.

Lees ook de blog: 8 tips voor ouders om uit conflict te stappen met ex