Scheiden van A tot Z

Bewust Goed Scheiden

 

Jullie hebben besloten te scheiden en willen dat in goede harmonie?

Je wilt een goed convenant zonder losse eindjes?

Je eigen afspraken zijn belangrijk maar ook die van je ex-partner?

Je vind het belangrijk dat de kinderen geen trauma oplopen van de scheiding?

Je wilt van je scheiding geen vechtscheiding?

 

Ouders die goed willen scheiden voor hun kinderen én voor elkaar

Als je besluit om te gaan scheiden spelen allerlei emoties mee. Emoties kunnen belemmerende factoren zijn om een scheiding goed te afronden. Bijvoorbeeld schuldgevoel, angst om een ander te kwetsen, angst voor de gevolgen op financieel gebied, onzekerheid over waar men gaat wonen of angst om de kinderen kwijt te raken. Immers een scheidingsbesluit is een belangrijk besluit dat invloed heeft op het verdere leven en op ieders toekomst.

Als jullie beiden vrede mee hebben met het besluit om te gaan scheiden kan je de relatie afronden. Als er nog te veel gevoelens van boosheid, verdriet of teleurstelling spelen, is het niet mogelijk om samen op zoek te gaan naar gescheiden wegen met daartussen een verbindingsweg als collega-ouders. Voor kinderen is een scheiding zelf niet traumatisch maar wel de aanhoudende conflicten tussen de ouders is schadelijk. Doen ze dat door te gaan strijden en hun scheiding uitmondt in een vechtscheiding? Of in goed overleg en op een harmonieuze wijze? Zodat ouders verder kunnen als collega-ouders en kinderen kind kunnen blijven.

Wat zeggen de cijfers?

Uit onderzoek is gebleken dat gezinnen die gaan scheiden 85% ontevreden is met de uitkomst van de scheiding. Ouders en kinderen houden langdurig last van de gevolgen ervan. En zelfs 10% van de echtscheidingen mondt uit in een vechtscheiding en dit percentage stijgt alleen maar. Een vechtscheiding kan zware en psychische en sociale schade veroorzaken voor ouders en kinderen. Gemiddeld stijgen de zorgkosten na een scheiding voor één oudergezin tot 60% en gezinnen doen vier keer vaker beroep op de geestelijke gezondheidszorg.

Dit kan niet de bedoeling zijn van je gezin en jullie leven.

Hoe het ook anders kan

Scheiden kun je leren om er een succes van te maken. Als je gaat begrijpen wat er gebeurd en je grip kunt krijgen op dit overweldigende proces, dan kun je het echt goed aanpakken en het beste doen voor jezelf, je ex-partner en de kinderen. Maak jij je zorgen over de scheiding, het uit elkaar gaan en vooral over de gevolgen voor jezelf, je ex-partner en de kinderen? Je kunt als ouders zelf heel veel doen om ervoor te zorgen dat jij, je ex-partner en de kinderen er sterker en gelukkig uitkomen!

Alle zaken van A tot Z

In de praktijk gaan ouders het liefst zo snel mogelijk scheiden. Je zit volop in de emotie, je wilt zo snel mogelijk van je ex af die je toch de schuld geeft van alles. Herkenbaar? Dat is de grootste fout die ouders maken en de belangrijkste oorzaak van een vechtscheiding of moeizame scheiding. Als je gaat scheiden en je bent er emotioneel er nog niet klaar voor kan het betekenen dat je het niet lukt om je kinderen niet op de eerste plaats te zetten en het lastig wordt om het gemeenschappelijk belang te zien. Dat kan uitmonden in strijd tussen de ouders. Dat is ook één van de redenen waarom ouders aangeven achteraf niet tevreden te zijn met het resultaat van hun scheiding (85%). Voor kinderen is het van cruciaal belang dat ouders een zekere neutraliteit ten opzichte van elkaar hebben om de praktische, juridische en financiële zaken zo goed mogelijk te regelen.

100% onpartijdig

Beslissingen over deze zaken maken jullie zelf, hierdoor is er veel mogelijk en ruimte voor flexibiliteit en creativiteit en daarmee worden afspraken beter nageleefd. Onze methode is erop gericht dat Ouders & Kinderen ook na de officiële scheiding begeleid en gecoacht worden zodat er een stabiele en veilige basis is voor de toekomst. Na de scheiding ontstaan er twee nieuwe (een-ouder) gezinnen. Je eigen rol verandert in je nieuwe gezin en iedere ouder heeft eigen regels. Accepteer de regels in beide ouder gezinnen en respecteer deze. Kinderen leren op deze wijze meerdere opvoedstijlen en kunnen dit later overnemen wat zij zelf als prettig hebben ervaren.

Dankzij kennis van zaken én creatieve werkhouding wordt je scheiding op de meest optimale manier geregeld.

Meer resultaat voor Ouders & Kinderen

Scheiden is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Scheiden is een levensfase of een proces. Het rouwproces van een scheiding bevat twee componenten: verlies van je gezin en het verlies van je ex-partner. Je kunt het ervaren als een loodzware overgang naar een nieuw begin, maar je kunt het ook onderschatten. Scheiden betekent dat alle relaties binnen het gezin veranderen en niets blijft hetzelfde. En met iedere verandering komt er een periode van wennen en aanpassen. Als je goed bent voorbereid kun je er veel van leren en er sterker uitkomen. Met een goede begeleiding kun je veel ellende besparen voor je kinderen, jezelf en je ex-partner.

Scheiden van A tot Z is een complete scheiding met een duur van zes tot negen maanden met aandacht voor ouders en kinderen. Stapsgewijs worden Ouders & Kinderen door de scheiding geloosd. Naast de gesprekken over de financiën, juridische, praktische zaken en afwikkeling bij de Rechtbank gaan ouders aan de slag met een online training en werkboek: ' Scheiden is geen kinderspel' waarbij ze leren " ouders" te blijven en door te kijken door ogen van kinderen. De kinderen volgen een groepstraining, een praat- en spel programma- waar ze hun verhaal kwijt kunnen en herkenbare verhalen horen van andere kinderen.

Ook na de scheiding word je niet aan je lot overgelaten

Bij vele scheidingsprofessionals word je begeleid tot aan het moment dat jullie officieel zijn gescheiden en de bevestiging krijgt van de gemeente dat de scheiding definitief is. Wij doen dat anders. Immers, het ' echte scheiden' begint pas nadat je bent gescheiden. Dan is begeleiding van nazorg van harte welkom. Nadat je hebt geleerd ' opnieuw te leren communiceren met je ex' waarbij emoties geneutraliseerd worden en weet hoe je constructief kan samen werken met je ex.  Is er per kwartaal een evaluatie gesprek met Ouders & Kinderen. Hoe gaat het in de nieuwe situatie? Wat gaat goed? En wat kan beter? Coachingsgesprekken met ouders over communicatie, verhuizing, nieuwe situatie, nieuwe partners, samengesteld gezin en over praktische uitvoerbare zaken.

Met Bewust Goed Scheiden worden de kinderen niet de dupe van een vechtscheiding, je kinderen geen loyaliteitsconflicten krijgen en ouders & kinderen weer gelukkig kunnen zijn na een scheiding.

Scheiden van A tot Z & Mediation pakket:

 • Voor particulieren en ondernemers. Gehuwden, geregistreerde partners en samenwoners.
 • 6 Bijeenkomsten van 1,5 uur met echtscheidingsspecialist & Familie Mediator tot een succesvolle scheiding.

Ouderschap en Scheiding:

 • Gratis e-book ‘Bewust Goed Scheiden, van ex-partners tot samenwerkende ouders’.
 • Gratis e-book ‘ Valkuilen bij een ouderschapsplan’ .
 • Gratis e-book ‘ 10 fouten die je als ouder niet wilt maken bij een scheiding.
 • Helder ouderschapsplan met centrale rol van kinderen d.m.v. 4 groepstrainingen inclusief Doe-Boek met de KIES Omgangsbegeleider.
 • Ouders volgen een online-training en werkboek‘ Scheiden is geen kinderspel’ .

Inkomen en financiën:

 • Afwikkeling van financiële zaken, inclusief polissen, verzekeringen, beleggingen en pensioenrechten, overzichtelijke alimentatie (kinder- en/of partneralimentatie berekening), exacte co-ouderschapsberekening, wat heb je netto te besteden na de scheiding.
 • Overzichtelijke rapportage vermogensafwikkeling, alimentatie en pensioenrechten.
 • Toeslagen en heffingskortingen na de scheiding.
 • Voorkomen van schenkbelasting.
 • Contacten met derden zoals een bank of hypotheekadviseur.
 • Wat moet je doen als er een testament is?

Afhandeling van en na de Scheiding:

 • Juridische toetsing en waterdicht convenant, met daarin alle afspraken, voor de toekomstige situatie.
 • Indienen convenant & Ouderschapsplan door samenwerkende advocaat.
 • Procedure Rechtbank:
  • Griffierecht.
  • Indienen verzoekschrift.
  • Akte van berusting.
  • Inschrijving gemeente.

Bonus:

 • VIP dag ‘opnieuw leren communiceren met je ex’ incl. werkboek investering t.w.v. € 1.497,00.
 • Nazorg 4 coachingsgesprekken met ouders via Skype.
 • Groepsbijeenkomst evaluatie Ouders & Kinderen 1x per kwartaal

 

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK

 

Flyer Scheiden van A tot Z