Scheidingsmediator

Irma Wonink (moeder van 2 kinderen) is jurist familiezaken en ervaren MfN geaccrediteerde Familie Register Mediator gespecialiseerd in echtscheiding met kinderen en KIES Omgangsbegeleider met een Juridische economische notariële achtergrond. En sinds 2006 gestart met Scheiden & Mediation in de NoordKop.

Dat een scheiding je leven op je kop zet heb ik zelf ook ondervonden. Het ene moment hadden we nog een leuke reis naar Amerika gemaakt en in het andere moment stond ik er alleen voor. Echt alleen en ik werd met niets geholpen. Ik ging door diepe dalen en zelfs door de bodem van de put. Het was een zeer stressvolle periode en ik kreeg somatische klachten en viel 15 kilo af. Na enkele maanden hadden we nog steeds niets op papier gezet en het contact was slecht. Totdat ik besloot zelf de regie te nemen over de scheiding. Ik voelde me steeds beter en kon weer opnieuw beginnen. Dat opnieuw beginnen betekende voor mij echt letterlijk mezelf opnieuw uitvinden. Wat vind ik belangrijk in het leven? Wat wilde ik ga doen en bereiken? Op dat moment stond reizen boven aan mijn lijstje en dat heb ik ook gedaan. Als geen ander weet ik hoe het niet moet als je gaat scheiden en daarom ben ik zelf een praktijk gestart en gun ik het mijn cliënten een harmonieuze scheiding. Zeker als er kinderen in het spel zijn.

In 2006 ben ik gestart met Scheiden & Mediation in de NoordKop. Al meer dan 20 jaar geeft de combinatie van juridische/economische en notariële achtergrond, MfN familie Register Mediator en KIES Omgangsbegeleider mij de mogelijkheid om partijen alle aspecten van hun scheiding te begeleiden en te adviseren. Ik maak gebruik van een door mij ontwikkelde efficiëntie scheidingsmethode waardoor de kosten beheersbaar blijven. Ook kunnen cliënten gebruik maken van een toevoeging ofwel een subsidie regeling afgegeven door de Raad voor Rechtsbijstand.

Bij Scheiden & Mediation in de NoordKop ligt de nadruk op persoonlijke benadering met als insteek: ook na de scheiding moet je (al dan niet als ouders) verder! En een slagingspercentage van 98% te behouden door continue te investeren in kennis, kwaliteit en kunde.

Ik sta ingeschreven in het MfN register, Raad voor Rechtsbijstand en ben lid van de Nederlandse Vereniging van Mediators. Ik ben betrokken bij het platform: “De ideale scheiding“.

In complexe echtscheidingszaken werk ik samen met de Rechtbank Alkmaar, Amsterdam en Haarlem, Raad voor de kinderbescherming, Juridisch Loket, Bureau Jeugdzorg Noord-Holland, Veilig Thuis , opvoedpoli en collega mediators, advocaten en specialisten.

 

Maak kennis met mijn scheidingsmethode! Ik ben benieuwd naar jullie scheidingsverhaal. Neem gerust contact op om een vrijblijvende afspraak te maken.